Logo
Acasa Blog Coxartroza tratata prin infiltratii cu ozon si ce este bine de stiut

Coxartroza tratata prin infiltratii cu ozon si ce este bine de stiut

Sistemul osos uman este cel care redă mobilitatea fiecărei persoane în parte, fiind un mecanism extrem de puternic. Odată cu trecerea timpului, rezistența acestuia se diminuează expunând fiecare fragment osos riscului de a fi afectat de diverse boli și afecțiuni. Afecțiunile care pot afecta sistemul osos, dar și elementele sale adiacente sunt extrem de numeroase și devin insuportabile dacă nu sunt tratate și supravegheate periodic.

Coxartroza – una dintre afecțiunile care apar în timp

Coxartroza este o afecțiune degenerativă care afectează cea mai mare articulație din organism și anume șoldul.  Șoldul este o articulație esențială funcției de mișcare, ea fiind cea care leagă bazinul și coapsa. Articulația șoldului este protejată de o membrană protectoare care facilitează procesul de mișcare, făcând deplasarea un proces simplu. Odată ce membrana se deteriorează, mobilitatea începe să fie deteriorată, mișcarea fiind realizată mai greoi. Dacă membrana nu este protejată și tratată din timp, apare așa numita afecțiune coxartroză.

Coxartroza este o afecțiune care evoluează lent, dar sigur și nu poate fi tratată niciodată în totalitate. Efectele pe care ea le creează sunt ireversibile, însă pot fi îmbunătățite dacă sunt tratate din timp. În cazul în care afecțiunea nu este depistată și tratată din timp, cartilajul articulației de la nivelul șoldului se distruge complet, nemaiputând fi reparat.

Coxartroza – modalități de tratament

După cum spuneam, coxartroza evoluează destul de lent, ceea ce înseamnă că șansele să fie descoperită din timp sunt foarte mari. Simptomele, precum durerea locală intensă, scăderea mobilității, șchiopătatul sau rigiditatea șoldului nu ar trebui ignorate pentru că ele transmit, cu siguranță, niște semnale importante. Așadar, descoperirea timpurie a afecțiunii va necesita un tratament mai prietenos, iar șansele de remediere a afecțiunii cresc după fiecare ședință de tratament.

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți medici din întreaga lume optează pentru infiltrațiile cu ozon în vederea tratării coxartrozei. Este adevărat faptul că în cazurile extrem de avansate, infiltrațiile cu ozon ar putea să nu dea prea mari rezultate. În toate celelalte situații, ozonul are un mare impact pozitiv asupra pacientului.

Ozonul este un excelent antiinflamator, tocmai de aceea este atât de prezent în tratamentele ortopedice. Acesta luptă pentru reconstruirea zonei afectate, iar rezultatele se simt încă din primele ședințe de tratament. Oferă aceste beneficii tuturor afecțiunilor pentru care este utilizat și majoritatea oamenilor sunt uimiți de beneficiile acestuia. Haideți să vedem împreună de ce infiltrațiile cu ozon sunt un tratament potrivit pentru coxartroză:

  1. Ozonul este o substanță naturală.

Introducerea ozonului în corp nu va trezi alergii sau intoleranțe indiferent cât de avansată ar fi afecțiunea sau vârsta pacientului. Fiind o substanță naturală, acesta poate fi asimilat foarte rapid de organism și utilizat în scopul administrat, fără probleme. Astfel, pacienții vor fi scutiți de riscuri precum intoleranța sau alergia.

  1. Ozonul diminuează durerea.

Fiind un puternic antiinflamator, ozonul poate diminua considerabil durerea încă de la prima ședință de tratament. Chiar dacă rezultatele apar treptat, iar mobilitatea zonei afectate este recăpătată după câteva ședințe, durerea începe să fie eliminată din primele zile de tratament. Astfel, perioada de tratament este mai ușor de suportat de către pacient.

  1. Ozonul are capacități de refacere a articulațiilor.

Ozonul este folosit pentru creșterea gradului de oxigenare a unei zone din corp. De cele mai multe ori, afecțiunile apar în lipsa oxigenului necesar din anumite zone. Astfel, ozonul infiltrat începe să suplimenteze substanța necesară pentru oxigenare, iar articulația începe să își recapete astfel puterile. Astfel, prin infiltrații, articulațiile încep să se regenereze progresiv.

  1. Tratamentul nu este dureros și se realizează rapid

În funcție de nivelul afecțiunii, medicul specialist recomandă un număr de ședințe de tratament. Fiind un tratament neinvaziv, acesta se realizează ușor și rapid, iar pacientul nu simte durere și nu trebuie să fie spitalizat. În felul acesta, sesiunile de tratament nu sunt incomode.

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele pe care le oferă tratamentul cu ozon. Bineînțeles, rezultatele resimțite pot fi diferite în funcție de nivelul afecțiunii, dar și în funcție de organismul pacientului. Tratamentul se administrează în urma unui control specializat și sub îndrumarea unui medic.

 

 

 

 

 

 

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota