Logo
Acasa Blog Hernie disc: de ce sa apelezi la ozonoterapie

Hernie disc: de ce sa apelezi la ozonoterapie

Durerile din zona lombară sunt cele mai răspândite dureri din întreaga lume, iar un procent foarte mare din populație se confruntă cu situații de acest gen în fiecare an. Efortul fizic excesiv, postura incorectă, traumatismele sau ignorarea durerilor minuscule pot conduce la dureri foarte mari în zona lombară sau cervicală. Coloana vertebrală este una dintre cele mai afectate elemente din întregul corp uman.

Hernia de disc – o afecțiune din ce în ce mai întâlnită

În cazul în care nu este clar acest aspect, hernia de disc este o afecțiune care apare în urma deteriorării unui disc intervertebral. Fiecare disc intervertebral are un rol foarte bine definit pentru corpul uman, mai exact absorbirea șocurilor transmise corpurilor intervertebrale. În felul acesta, prin intermediul discurilor, coloana vertebrală este protejată.

În zilele noastre, hernia de disc este una dintre cele mai întâlnite probleme cu care se confruntă oamenii de ambele genuri. Cea mai întâlnită este hernia lombară, însă și hernia cervicală este destul de întâlnită. Ambele tipuri de hernie se caracterizează prin dureri locale sau răspândite, amorțeli în zona afectată sau senzații de slăbiciune la efort. Simptomele variază în funcție de stadiul afecțiunii, iar un stadiu foarte evoluat ar putea oferi simptome insuportabile.

Ozonoterapia – cea mai nouă modalitate de tratare a herniei de disc

Probabil că este greu de crezut, însă hernia de disc se poate trata și prin alte metode decât intervenția chirurgicală clasică. Ozonoterapia sau terapia cu ozon este o modalitate modernă și sigură prin care hernia de disc poate fi remediată sau chiar vindecată, mai ales dacă se află în stadii incipiente. În felul acesta, foarte mulți pacienți pot scăpa de durerile din zona lombară sau cervicală fără să aștepte momentul oportun pentru a realiza intervenția chirurgicală mult cunoscută.

În ultimii 10 ani, din ce în ce mai mulți oameni au început să manifeste interes pentru tratamentele pe bază de ozon, datorită beneficiilor pe care le au acestea asupra corpului uman. Această modalitate de tratament presupune administrarea unui amestec de O2-O3 local, pe cale injectabilă, astfel încât să fie țintită direct sursa durerii resimțite.

Probabil vă întrebați deja de ce ozonoterapia este un tratament potrivit pentru hernia de disc. Ei bine, motivele sunt ceva mai numeroase și le vom detalia mai departe pe principalele dintre acestea. Iată 5 motive pentru care ozonoterapia este o alegere bună pentru tratarea herniei:

  1. Presupune administrarea de substanțe naturale.

Ozonoterapia este un procedeu natural de vindecare a zonelor afectate, iar acest lucru se realizează prin intermediul ozonului și oxigenului. Aceste două elemente naturale și medicinale au rolul de a vindeca zona afectată prin creșterea cantității de oxigen și stimularea circulației sangvine. Ozonul împreună cu oxigenul cresc considerabil oxigenarea zonei afectate, iar în felul acesta durerile sunt ameliorate încă de la prima ședință de tratament.

  1. Corpul primește foarte bine tratamentul.

Acest tip de tratament este agreat de orice organism, fiind bazat pe elementele naturale necesare bunei funcționări a corpului. În felul acesta, niciun pacient nu se va confrunta cu alergii sau dificultăți în ceea ce privește asimilarea dozelor de tratament. Reacțiile adverse sunt inexistente, iar acesta este un mare avantaj al ozonoterapiei.

  1. Pacientul resimte imediat îmbunătățiri.

Spre deosebire de alte tratamente medicamentoase, ozonoterapia oferă îmbunătățiri încă din prima doză de tratament. Indiferent care ar fi stadiul afecțiunii, durerile resimțite sunt îmbunătățite sau chiar eliminate la scurt timp după ședința de tratament. Acest lucru prezintă încredere și avantaje pacientului, reușind să se bucure de perioade îndelungate fără durere.

  1. Tratamentul nu necesită perioade de recuperare.

Tratamentul oferă pacientului rezultate rapide pe termen lung, însă nu necesită perioade de recuperare după sesiunile de ozonoterapie. Fiind un tratament injectabil, acesta nu necesită spitalizare sau sesiuni de recuperare la domiciliu, în felul acesta pacientul își poate petrece timpul exact așa cum își dorește.

  1. Ozonoterapia nu este dureroasă.

Principalul motiv pentru care oamenii se tem să meargă la medic este faptul că le este teamă de durere. Medicina clasică implică tratamente sau intervenții dureroase, mai ales după ce intervenția a fost realizată. Ei bine, oznonoterapia este foarte puțin resimțită în timpul dozelor de tratament, iar pacienții nu resimt dureri după sesiuni.

Ozonoterapia este o alegere potrivită pentru tratarea herniilor de disc, iar avantajele pe care aceasta le oferă sunt numeroase. Dacă vă confruntați cu astfel de afecțiuni nu ezitați să luați în calcul tratarea pe această cale și consultarea unui medic specialist.

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota