Logo
Acasa Blog Genunchi Care sunt tipurile de artroze care pot fi tratate cu ajutorul infiltratiilor cu ozon?

Care sunt tipurile de artroze care pot fi tratate cu ajutorul infiltratiilor cu ozon?

Cum contribuie ozonoterapia în ameliorarea afecțiunilor și ce este bine de știut? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Ozonoterapia sau tehnica care presupune realizarea infiltrațiilor cu ozon este o metodă revoluționară de tratament care funcționează foarte bine pentru o largă diversitate de afecțiuni. Pentru realizarea acestei proceduri se folosește un amestec de oxigen-ozon, de diferite concentrații, în funcție de afecțiunea tratată. Din punct de vedere chimic, ozonul este oxigen cu o moleculă adăugată.

Ozonul medical se produce atunci când impulsurile electrice pătrund printr-un dispozitiv cu oxigen gradat. Acesta se folosește pentru a oferi stabilitate celulelor normale și pentru a elimina celulele anormale, imature sau bolnave, cum ar fi viruși, bacterii sau fungi. Este demonstrat faptul că îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților se face prin mărirea capacității de efort și a capacității de a produce energie, iar ozonoterapia este extrem de utilă în acest sens.

Utilizând tratamentul cu infiltrații de ozon se va reduce în mod automat consumul de medicamente și se îndepărtează în același timp reacţiile secundare provocate de acestea.

Ozonul are proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale și antiinflamatorii. Acesta ajută la reglarea sistemică a homeostaziei în organism, întărește imunitatea organismului și facilitează optimizarea funcţiiilor organelor interne. De asemenea, ozonul are proprietăţi oxidative majore dat fiind faptul că se formează oxigenul atomic, iar radicalii liberi ai oxigenului acţionează în mod negativ asupra celulelor vii, imature sau străine organismului. 

Folosirea unei cantități mult prea mari de ozon duce la iritarea căilor respiratorii. Concentraţiile foarte mici de ozon din oxigenul medicinal sunt de 50 de ori mai mici decât doza toxică minimă, de aceea au un efect terapeutic major asupra organismului.

Ozonul nu produce efecte cancerigene, dar poate duce la posibile complicaţii şi reacţii secundare dacă se folosește în cantități mari. Studiile arată că rata de probabilitate a apariției unor reacţii secundare este extrem de scăzută. Prin ozonoterapie se activează procesele metabolice și enzimatice din corp. Această procedură reprezintă un stres oxidativ controlat, astfel că se îndepărtează încă de la început orice fel de riscuri.

Ozonaterapia se face prin diferite metode cu acţiune locală, și-anume :

-Infiltraţiile subcutanate. Cu ajutorul unei seringi se fac infiltraţii cu un amestec de oxigen și ozon în cantități mici în zonele cu probleme. Această procedură reprezintă soluția ideală de a trata diferite probleme ortopedice, de circulaţie periferică sau de medicină estetică, pentru îndepărtarea celulitei.

-Infiltraţiile intramusculare se fac pentru tratamentul afecţiunilor reumatismale.

-Infiltraţiile intraarticulare sunt deosebit de utile pentru afecţiunile reumatismale, pentru sutura de menisc, cât și pentru artrite și tendinite.

- Infiltraţiile cu ozon se fac în punctele de acupunctură și reprezintă procedura de ozonopunctură.

Infiiltratiile cu ozon și-au dovedit eficacitatea de-a lungul timpului pentru diferite tipuri de artroze, cum sunt : coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulaţiilor mici, precum și pentru afecțiuni inflamatorii ale articulaţiilor, tendinite, bursite, contracturi musculare. Eficiența terapeutică se ridică la un nivel ridicat datorită acţiunii sale antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante şi de refacere a funcţiei articulare. Prin urmare, ozonoterapia poate fi folosită la randament maxim pentru a trata orice sindrom dureros. Această procedură medicală este considerată a fi una dintre cele mai performante metode de tratament în artrita reumatoidă.

Echipa Arca Life este specializată în terapia cu ozon care tratează cu succes următoarele afecțiuni ortopedice:

  • artrita reumatoidă
  • artroza (coxartroza, gonartroza, artroza umăr, gleznă, cot, claviculă, articulații mici)
  • tendinite (achileană, plantară, rotuliană, parapatelară, tenosinovită radio-carpiană)

Ozonoterapia se caracterizează prin lipsa efectelor adverse și facilitează apariția imediată a efectelor terapeutice, îndepărtând orice urmă de disconfort. Prin intermediul acestei proceduri se obțin rezultatele mult dorite și se îndepărtează posibilitatea apariției reacțiilor alergice și a efectelor secundare provocate de tratamentele medicamentoase.

Așadar, merită să-ți îndrepți atenția către această tehnică medicală modernă pentru a beneficia de toate avantajele obținute în scurt timp. 

 

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota