Care este durata tratamentului cu infiltratiile cu ozon
Infiltrațiile cu ozon poartă denumirea generică de ozonoterapie și presupun injectarea unui amestec de ozon și oxigen în corp. Aceste substanțe au un rol esențial în corp, și anume acela de a asigura buna funcționare a tuturor țesuturilor. În lipsa oxigenului, țesuturile, articulațiile și mușchii își pierd din caracteristici devenind țintele multor tipuri de afecțiuni. Prin ozonoterapie, flexibilitatea articulațiilor, dar și a fibrelor este îmbunătățită, iar cantitatea de oxigen din sânge este crescută.
Cum se pot realiza infiltrațiile cu ozon?
Ozonoterapia este o metodă de vindecare a unui număr mare de afecțiuni, iar tratamentul se administrează așa cum este recomandat de către medicul specialist. Există 3 modalități prin care ozonul poate fi administrat, iar varianta potrivită este aleasă în funcție de specificațiile afecțiunii, dar și în funcție de necesitățile pacientului.
- Autohemoterapia majoră
Această tehnică presupune recoltarea unei cantități de sânge și amestecarea acesteia cu o anumită cantitate de ozon medicinal. Spre exemplu, dacă sunt recoltați 100 ml de sânge se vor amesteca cu 100 ml de ozon. După amestecarea celor două părți egale, cantitatea obținută se introduce în corp intravenos. Această modalitate de tratament durează aproximativ 60 de minute.
- Autohemoterapia minoră
Este o altă modalitate foarte folosită de terapie cu ozon și, spre deosebire de prima metodă, aceasta presupune recoltarea unei cantități mai mici de sânge. Doar 10-15 ml de sânge sunt suficienți pentru proces, deoarece această tehnică presupune injectarea intramusculară. Cantitatea de sânge recoltată se amestecă cu aceeași cantitate de ozon și treptat, amestecul se injectează intramuscular.
- Insuflațiile rectale cu ozon
Ultima modalitate de tratament este complet diferită și nu presupune recoltarea unei cantități de sânge. Aceasta presupune introducerea unei cantități de ozon sub formă de gaz umidificat, pe cale rectală. În felul acesta, corpul uman asimilează substanța prin pereții intestinali, iar proprietățile ozonului sunt transmise către zonele afectate.
Cât durează tratamentul cu infiltrații cu ozon?
Nu există un timp bine delimitat pe care pacientul trebuie să îl petreacă tratându-se pe această cale și este lesne de înțeles și de ce. Tratamentul diferă la fiecare persoană în parte având în vedere faptul că afecțiunile sunt diferite și implicit și stadiile acestora. În funcție de problemele specifice, pacientul poate efectua minim 5-6 ședințe și maxim 10-12 ședințe. În funcție de rezultatele resimțite, numărul de ședințe poate scădea sau poate crește.
De regulă, o ședință durează între 30-60 minute în funcție de metoda de tratament aleasă. Astfel de tratamente nu necesită spitalizare sau supraveghere ulterioară, deci pacientul se poate întoarce acasă după ședința de terapie. Frecvența cu care se realizează ședințele de terapie se stabilesc împreună cu medicul specialist în funcție de simptomele resimțite, dar și de modul în care răspunde corpul la tratament. Se poate realiza o ședință pe săptămână sau la câteva săptămâni. Nu se poate stabili cu exactitate, decât în momentul consultației și după stabilirea corectă a diagnosticului.
Având în vedere numărul de ședințe pe care medicul îl recomandă, vă puteți da seama de timpul necesar finalizării unui astfel de tratament. Spre exemplu, dacă medicul recomandă 6 ședințe realizate săptămânal atunci este clar că veți avea nevoie de 6 săptămâni consecutive de tratament. Dacă numărul stabilit este de 10, însă medicul recomandă 2 ședințe pe săptămână, atunci aveți nevoie de 5 săptămâni de tratament.
Ozonoterapia este cea mai benefică modalitate de tratare a multor afecțiuni cu care se confruntă corpul uman, iar rezultatele sunt 100% pozitive. Fiind un tratament natural și minim invaziv, ozonoterapia a ajuns să fie una dintre cele mai apreciate metode medicale din toate timpurile. Capacitatea sa de a vindeca traumatismele folosind substanțe naturale, poziționează ozonoterapia pe locurile fruntașe în topul modalităților de tratament minim invaziv.