Logo
Acasa Blog Tratamentele ortopedice de care poti beneficia la Arca Life

Tratamentele ortopedice de care poti beneficia la Arca Life

Care sunt cele mai recomandate tratamente ortopedice și de ce să faci apel la acestea? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Există foarte multe clinici în țara noastră care tratează atât cele mai simple afecțiuni, cât și cele mai grave dintre acestea, însă puține clinici folosesc metodele moderne apărute pe piață. Foarte mulți medici preferă să trateze pacienții prin metodele clasice existente pe piață din diverse motive. Puține locații folosesc digitalizarea și inovarea pentru a se dezvolta în mod continuu.

Clinica Arca Life este una dintre puținele clinici care preferă să trateze afecțiunile prin intermediul tehnicilor moderne prezente pe piață. Aceasta dispune de medici bine pregătiți și de aparatură de ultimă generație. Cu ajutorul acestor două elemente foarte importante, Arca Life poate trata cele mai grave afecțiuni prin cele mai simple tehnici existente.

Care sunt tratamentele de care poți beneficia în cadrul clinicii?

Clinica Arca Life este apreciată la scară largă datorită intervențiilor chirurgicale inovative pe care le utilizează. Pe lângă acestea, clinica oferă pacienților și modalități de tratament prin care afecțiunile pot fi ameliorate în vederea evitării unei intervenții chirurgicale. În momentul de față, clinica dispune de două tipuri de tratament ortopedic foarte importante:

  1. Infiltrații cu acid hialuronic
  2. Infiltrații cu ozon

Fiecare dintre aceste tratamente ortopedice urmărește ameliorarea unor afecțiuni periculoase pentru sănătatea umană și vizează, în principal, afecțiunile aflate în primele faze de desfășurare. Cele două tratamente sunt foarte importante în ramura ortopediei și oferă pacienților rezultate excelente pe termen lung.

  1. Infiltrațiile cu acid hialuronic

Probabil că ați mai auzit termenul de acid hialuronic și de faptul că este foarte benefic pentru corp. Ei bine, acesta are un rol foarte bine definit și anume acela de a lubrifia și de a absorbi socurile apărute la nivelul articulațiilor. Acest tratament se administrează pe cale injectabilă și reduce considerabil degradarea articulațiilor afectate. În același timp, acidul hialuronic are și rol de calmant, el putând diminua durerile resimțite în urma apariției unei afecțiuni.

Prin intermediul infiltrațiilor cu acid hialuronic pot fi tratate toate tipurile de artroză, în aproape toate stadiile de evoluție. Este evident însă faptul că cele mai bune rezultate se văd în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni în stadiul incipient. Iată câteva tipuri de afecțiuni care se pot trata pe această cale: gonartroza, coxartroza, artroza gleznei sau artroza de umăr.

Administrarea tratamentului poate fi un proces de scurtă sau de lungă durată, totul depinde de gravitatea afecțiunii. În funcție de simptomele pe care le are un pacient, medicul specialist recomandă sesiunile de tratament necesare. Procesul de injectare al substanței este rapid și lipsit de durere, tocmai de aceea este și atât de ales.

Dacă te confrunți cu una dintre afecțiunile menționate anterior, poți opta pentru acest tip de tratament. Te vei bucura de avantaje importante încă de la prima ședință de tratament, cum ar fi: reducerea inflamației, creșterea mobilității, scăderea durerii sau reducerea consumului de medicamente.

  1. Infiltrații cu ozon

Infiltrațiile cu ozon mai poartă denumirea de ozonoterapie și sunt asemănătoare cu infiltrațiile cu acid hialuronic. Sunt niște tratamente minim invazive și vizează ameliorarea unei afecțiuni apărute la nivel articular sau muscular. Spre deosebire de celălalt tip de tratament, acesta are ca scop hrănirea celulelor afectate cu mai mult oxigen. Lipsa oxigenului duce la apariția unor afecțiuni care pot fi tratate mai apoi pe bază de oxigen.

Există mai multe afecțiuni care pot fi tratate prin ozonoterapie, printre care se numără și afecțiunile care pot fi tratate prin infiltrații cu acid hialuronic, doar că în stare incipientă. Pe lângă acestea, ozonoterapia poate să mai trateze afecțiuni, precum: tendinita, burșita, fisura de menisc, ruptura de ligament, spondiloza, osteoporoza și hernia de disc.

Tratamentul se administrează, de asemenea, sub îndrumarea unui specialist în funcție de stadiul în care se află afecțiunea respectivă. Pacienții încep să simtă rezultatele încă de la primele sesiuni de tratament.

Toate afecțiunile menționate mai sus pot fi tratate pe cale non-chirugicală, dacă nu se află în stadii foarte avansate. Așadar, dacă vă întrebați dacă vă puteți trata aceste afecțiuni și fără operații, răspunsul este categoric da. Trebuie doar să cereți părerea unor specialiști cu privire la acele tratamente ortopedice care sunt potrivite.

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota