Logo
Acasa Blog Situatii in care ajungi la un medic ortoped

Situatii in care ajungi la un medic ortoped

Din ce motive trebuie sa mergi la medicul ortoped si ce este bine de stiut? Care sunt situatiile in care trebuie sa faci apel la aceasta chirurgie ortopedica? Iata mai multe informatii!

Scopul medicilor este acela de a ne ajuta pe noi sa depasim momentele dificile din viata care vizeaza sanatatea fizica si mentala. Cu totii ne dorim sa evitam cat mai mult posibil vizitele la medic datorita temerilor care apar legat de tratamentele si interventiile necesare. De foarte multe ori, aceasta ezitare are efecte negative asupra noastra deoarece toate afectiunile se agraveaza daca nu sunt tratate. Unele afectiuni devin, la un moment dat, imposibil de tratat din cauza neglijentei noastre.

Medicul ortoped este unul dintre cei mai vizitati medici in fiecare an, avand in vedere faptul ca acesta are datoria de a ajuta pacientii in situatii care au in vedere sistemul osos. Sistemul osos este cel care ne asigura mobilitatea si forta corporala si tocmai din acest motiv, vatamarea lui afecteaza foarte mult starea de sanatate a unui pacient.

De regula, oamenii aleg sa discute cu un medic ortoped atunci cand apar stari de durere sau atunci cand au suferit un accident care a vatamat un element din sistemul osos. Aceste tulburari se intalnesc in mod special la persoanele de varsta a 3-a sau la persoanele care practica exercitii fizice intense. 

Accidentarile sunt principalele cauze care conduc pacientii spre medicul ortoped. Durerile resimtite in aceste situatii pot fi moderate sau insuportabile, in functie de tipul accidentarii. in multe situatii, tratarea la domiciliu cu antiinflamatoare si comprese cu gheata nu este suficienta pentru tratarea zonei afectate. Daca simptomele persista, este necesara vizita la medic pentru un control detaliat. in fiecare an, medicul ortoped trateaza o multitudine de entorse, luxatii sau fracturi care au aparut in urma unui traumatism, la persoane de toate varstele. 

De foarte multe ori, entorsele pot fi confundate cu luxatiile datorita simptomelor asemanatoare pe care pacientul le resimte. Cu ajutorul medicului specialist se va putea pune diagnosticul corect si se va elabora planul de tratament aferent fiecarei situatii in parte. Medicul ortoped este singurul care poate face diferenta dintre entorsa si luxatie si doar el poate prescrie tratamentul potrivit pentru ca recuperarea sa fie cat mai rapida. 

Spre exemplu, in cazul entorselor, daca entorsa nu este grava, ea se poate trata doar cu repaus si cu bandajarea zonei afectate chiar daca in momentul impactului durerea resimtita a fost ingrozitoare. Daca accidentarea a provocat insa o luxatie, aceasta nu va putea fi tratata decat cu imobilizarea zonei afectate cu ajutorul ghipsului sau cu interventii chirurgicale daca situatia este grava. 

Fractura este diferita de luxatie si entorsa si poate fi localizata in mai multe zone ale corpului. Aceasta este mai dificil de tratat decat celelalte doua si necesita perioade mai lungi de recuperare. Ea se trateaza diferit in functie de tipul fracturii si in functie de zona afectata. 

Durerile corporale apar de multe ori si in lipsa unui accident, iar in situatiile acestea cauza este necunoscuta pana cand nu este realizata vizita la medic. Medicul primeste mereu pacienti care acuza dureri de spate, de brate sau de picioare fara sa cunoasca motivul aparitiei durerii. in cazurile acestea, medicul investigheaza zona afectata prin intermediul analizelor si in acest fel poate oferi pacientului un diagnostic corect.

In aceasta categorie de situatii se incadreaza persoanele care sufera de artroza, bursita, hernie de disc sau tendinita. Acestea sunt doar 4 exemple de afectiuni care transmit dureri si simptome de disconfort dar nu pot fi identificate de catre pacient la domiciliu. Medicul ortoped este cel care poate prescrie planul de tratament pentru toate aceste afectiuni, in functie de cat de agravata este situatia. Arca Life este locul in care vei putea gasi acele solutii de tratament care sunt potrivite pentru tine, unde serviciile de chirurgie ortopedica sunt realizate in conditii de maxima siguranta, asigurandu-ti un timp de recuperare rapid.   

Fiecare afectiune poate fi tratata usor daca este identificata la timp de catre medicul specialist. Primele stadii ale afectiunilor se pot trata chiar si la domiciliu prin metode simple care nu necesita interventii chirurgicale. Din acest motiv, vizita la medic este recomandata imediat ce simptomele au inceput sa apara.

Indiferent ca este vorba de un accident sau de un simptom aparut de pe o zi pe alta, vizita la medic este esentiala pentru sanatatea noastra. Sistemul osos are puterea de a se recupera foarte rapid, daca problemele sunt identificate in starea lor incipienta. Prin urmare, nu ezitati sa cereti ajutorul unui specialist atunci cand aveti nevoie. 

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota