Logo
Acasa Blog Care este pretul artroscopiei si in functie de ce variaza?

Care este pretul artroscopiei si in functie de ce variaza?

Ce este artroscopia și care este prețul acestei intervenții? Iată mai multe informații!

Medicina, precum orice altă știință, este supusă unei dezvoltări continue. În anii 80, chirurgia artroscoică a început să avanseze în țările dezvoltate, devenind astfel dintr-o chirurgie rezervată unor anumite centre specializate, într-o chirurgie de rutină pentru nenumărate porcedee de rezecție și reconstructive în chirurgia articulară.

            Pentru început, artroscopia a fost utilizată doar în scopul diagnosticării unor afecțiuni, dar, în timp, s-a dovedit eficiența acesteia, astfel încât cele mai multe operații realizate pe articulațiile mari se fac artroscopic. Prin urmare, artroscopia folosită pentru diagnsticare devenind o raritate, luând amploare artroscopia pentru tratare.

            Există nenumărate beneficii aduse de chirurgia artroscopică, de la caracterul ei minim invaziv care menajează țesuturile, ceea ce reprezintă scurtarea semnificativă a timpului de vindecare și de recuperare în întregime a articulațiilor operate. Primele artroscopii au fost realizate pe cea mai mare articulație a corpului omenesc, genunchiul, iar, mai apoi, au urmat celelelte articulații, precum: cot, mână, umăr, șold, chiar și degete.

         Ce este artroscopia?

Artroscopia reprezintă o vizualizare endoscopică, cu caracter minim invaziv, care permite o evaluare amănunțită anatomică și anatomopatologică a membrului afectat și aplicarea unui plan de tratament adecvat în funcție de leziunile traumatice sau degenerative prezente la nivelul articulației.

Iată câteva dintre cele mai frecvente leziuni traumatice care pot beneficia de tratamentul artroscopic:

  • Rupturile de menisc,
  • Rupturile de ligamente încrucișate la genunchi,
  • Rupturile de capsulă și tendoane la umăr,
  • Corpii articulari liberi.

Cele mai frecvente leziuni degenerative care pot beneficia de tratamentul artroscopic sunt reprezentate de cele de cartilagiu articular, manifestate din cauza artrozei.

Ce se întâmplă înainte de operație?

Înainte ca operația chirurgicală să înceapă, pacientul trebuie să fie investigat și tratat pentru celelalte afecțiuni medicale concomitente de care suferă. Se vor realiza analize de sânge, electrocardiogramă și radiografie pulmonară. Toate aceste investigații sunt importante înainte de a se realiza orice intervenție chirurgicală care necesită o anestezie locală sau generală. În cazul în care pacientul suferă și de alte afecțiuni medicale, se vor realiza și alte investigații suplimentare.

În cazul unei artroscopii la nivelul genunchiului, se va efectua, în general, o anestezie de tip rahi, o anestezie locală ce îți va permite să rămâi treaz în timpul intervenției chirurgicale, însă fără a simți durere. O astfel de intervenție chirurgicală se poate realiza în aproximativ 45-60 de minute, depinzând totuși de complexitatea leziunii avute. Înainte de a se efectua o astfel de intervenție, chirurgul trebuie să fie informat  în legătură cu orice tratament pe care îl urmezi în prezent.

Ce se întâmplă în timpul unei artroscopii?

După efectuarea anesteziei aleasă de medicul anestezist alături de pacient, chirurgul ortoped va efectua 2-3 incizii de dimensiuni mici (aproximativ 0.5 centimetri), în care va introduce artroscopul. Acest instrument constă într-un tub, precum un telescop, la care se atașează o cameră video și un instrument de iluminat. După confirmarea diagnosticului, se vor introduce instrumentele necesare pentru realizarea intervenției. Instrumentele pot fi: shavere, foarfece sau lasere ce au rolul de a ajuta specialistul în rezolvarea problemei. După încheierea acestei proceduri, pacientul este mutat în salon, în care nu va sta mai mult de 24 de ore până la momentul externării.

            Care este prețul artroscopiei și în funcție de ce variază acesta?

Orice procedură medicală corectă se bazează pe un plan mixt de terapii și de metode, personalizat în funcție de afecțiune, stadiul acesteia, profilul pacientului, dar și de alți factori medicali obiectivi. Prin urmare, pentru a putea realiza un plan de tratament, procedurile medicale implicate, perioada de tratare și tariful aferent pentru aceste lucruri, trebuie ca medicul specialist să realizeze o consultație amănunțită pacientului.

            Arca Life îți oferă cele mai bune proceduri medicale unice în România. Oferim fiecărui pacient cel mai bun tratament medical și cele mai bune soluții medicale pentru tratarea, recuperarea și ameliorarea afecțiunilor organismului său. Sănătatea se află pe primul loc.

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota