Logo
Acasa Blog Umar Luxatia umarului - de ce sa alegi artroscopia

Luxatia umarului - de ce sa alegi artroscopia

Luxația umărului: care sunt principalele simptome și metode de diagnosticare? Iată mai multe informații de interes!

Luxația umărului se referă la momentul în care bila – mai exact, capul humeral  - pierde contactul cu glena, cunoscută drept ”suportul mic”. Sau altfel spus, această luxație are la bază îndepărtarea a două componente importante care alcătuiesc umărul. Atunci când această dislocare are loc o perioadă temporară, vorbim despre subluxație, în schimb, atunci când componentele menționate anterior sunt dislocate și blocate în același timp, discutăm despre o luxație completă.

Este bine de știut că această luxație poate avea drept consecință apariția unor leziuni la nivelul umărului, precum cele de cartilaj, ale labrumului sau ale coafei rotatorii. Din această situație nu putem exclude nici apariția fracturilor, drept consecință în urma luxației umărului apărută. Bineînțeles, apariția acestor leziuni depinde de la un caz la altul, dar mai ales, depinde de tipul de luxație care și-a făcut apariția.

Din acest punct de vedere, este bine de știut că luxația umărului se împarte în următoarele categorii: antero-internă, posterioară sau inferioară. O informație bine de știut este că luxația antero-internă este cea mai frecventă, apariția ei fiind în peste 95% dintre cazuri. Căderile pe umăr, cot sau mână sunt principala cauză de apariție a acestor luxații.

Nu putem omite faptul că luxația umărului poate apărea și fără să aibă la bază resimțirea unui traumatism. Persoanele care au anumite probleme la nivelul țesutului conjunctiv sunt predispuse luxației umărului.

Semnele care arată luxația umărului

Resimțirea sau auzirea unei pocnituri la nivelul umărului, dificultatea de a-l mișca sau de a ridica brațele deasupra capului sunt primele semne care atestă apariția luxației umărului. Este important ca persoana aflată în suferință să se prezinte la medicul ortoped pentru un control amănunțit încă de la prima sesizare a acestor simptome.

Exact ca în cazul altor afecțiuni, lipsa tratamentului și a intervenției directe și exact asupra simptomelor care sunt prezente poate duce la amplificarea formei acestora. Chiar dacă unele luxații se pot reduce spontan, nu putem omite că părerea și recomandarea medicului ortoped primează mult mai mult. În unele cazuri, este nevoie ca medicul ortoped să realizeze anumite manevre de reducere pentru ca luxația umărului să fie ameliorată și pentru ca simptomele să se diminueze.

De ce să alegi artroscopia pentru luxația umărului?

Așa cum am menționat anterior, pentru a preveni amplificarea simptomelor curente și pentru a le reduce, este important să vizitezi de îndată medicul ortoped. Este bine de știut că, pentru a te bucura de un diagnostic corect din această privință, poți apela la artroscopie.

Artroscopia este o procedură inovativă, minim invazivă, în urma căreia poți obține un diagnostic și un plan de tratament și de recuperare nevoilor și dorințelor tale. Poți beneficia de această intervenție în cadrul clinicii Arca Life, acolo unde specialiștii utilizează aparate de ultimă generație, unice în România. Având posibilitatea de a fi consultat de către acei medici chirurgi specializați în artroscopie, implicit, te vei putea bucura de acele recomandări care sunt cele mai potrivite pentru tine.

Este bine de știut că în timpul acestei proceduri nu vei simți disconfort sau durere, pentru că, așa cum am menționat anterior, este una minim invazivă, asigurând un timp de recuperare record. Activitățile pe care le desfășori nu vor fi afectate în nicio măsură de această metodă. Mai bine spus, această intervenție nu necesită spitalizare, și de altfel, este cea în urma căreia te vei putea bucura rapid de funcționalitate.

Incizia realizată în artroscopia umărului este de doar 2-3mm, și de altfel, este o procedură de mare precizie. După ce este realizată această intervenție, specialiștii Arca Life îți vor putea spune cu exactitate ce trebuie să faci mai departe și care este planul de tratament cel mai eficient în cazul tău, raportându-se inclusiv nevoilor tale.

 

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota