Logo
Acasa Blog Endoscopia spinala a herniei de disc. Afla totul despre aceasta interventie unica in Romania

Endoscopia spinala a herniei de disc. Afla totul despre aceasta interventie unica in Romania

Ce este hernia de disc și care sunt principalele forme ale acesteia? Cum se tratează și ce presupune endoscopia spinală de disc? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Hernia de disc este o afecțiune neurologică care se manifestă prin deplasarea unor discuri vertebrale ale coloanei vertebrale. Coloana vertebrală este alcătuită dintr-un număr de oase care se numesc vertebre, acestea fiind conectate cu ajutorul unui disc intervertebral, care este format la rândul său la exterior, dintr-o membrană fibroasă, rezistentă, iar la interior, dintr-o zonă centrală elastică și moale, în centrul discului.

Dacă discul intervertebral este sănătos, are funcția unui amortizor, pe lângă funcția sa normală de a ține coloana vertebrală dreaptă, într-o postură corectă, sănătoasă, o și protejează de eventualele traumatisme provenite de la alergatul rapid sau de la ridicarea unei greutăți mari. În condițiile în care discurile se deteriorează din cauza accidentărilor sau îmbătrânirii, membrana fibroasă se rupe, iar presiunea supusă zonei centrale crește, astfel în cele din urmă apare hernia de disc.

Care sunt tipurile herniei de disc?

Hernia de disc poate apărea la nivelul oricărui disc al coloanei vertebrale, dar cea mai întâlnită este hernia de disc din partea lombară, zona de jos a spatelui și cea cervicală, din zona gâtului.

Hernia de disc lombară

Aceasta apare în momentul în care se deplasează discul intervertebral de la nivel local. Hernia de disc lombară se manifestă cu dureri în zona feselor, sub genunchi și în zona coapselor. Aceste dureri pot fi însoțite de amorțeli, furnicături și tulburări de sensibilitate în cadrul zonelor afectate și a membrelor.

Hernia de disc cervicală

Aceasta apare în zona superioară a coloanei vertebrale. Hernia de disc cervicală se manifestă prin dureri la nivelul brațelor și umerilor. Intensitatea durerilor poate crește, dar poate apărea și senzația de amorțeală sau furnicături.

Care sunt cauzele herniei de disc?

Factorii care pot declanșa o astfel de afecțiune a organismului se află într-o strânsă legătură cu modul de viață al pacientului, din cauza stilului de viață foarte rapid și agitat. Iată care pot fi cauzele herniei de disc:

  • Înaintarea în vârstă,

  • Fumatul,

  • După un repaos îndelungat, un efort fizic foarte intens,

  • Statul îndelungat pe scaun și predispoziția către sedentarism,

  • Ridicarea unei greutăți mari într-un mod incorect,

  • Traumatismele coloanei vertebrale.

Acestea sunt doar câteva dintre cauzele care pot duce către apariția herniei de disc, dar pot fi amplificate și de: sedentarism, obezitate, expunerea coloanei vertebrale la vibrații, dar și de malformațiile congenitale. Cele mai predispuse persoane la această afecțiune sunt persoanele vârstnice, dar și cele care au un stil de viață foarte exagerat, precum cei care fac mult sport, dar nu au în vedere o postură corectă în timpul exercițiilor fizice sau cele care nu fac deloc mișcare.

Cum se tratează hernia de disc?

Hernia de disc se poate vindeca prin mai multe modalități, dar neglijarea tratamentului poate duce la reapariția sa. Dacă alegi să amâni tratamentul prescris de medicul specialist, pot apărea complicații precum: afectarea mobilității, dureri cronice sau leziuni permanente. Scopul specialistului este de a ameliora durerea și de a opri evoluția acestei afecțiuni.

Hernia de disc poate fi tratată cu ajutorul endoscopiei spinale care este o procedură modern chirurgicală, minim invazivă și foarte sigură. Această operație este folosită pentru a remedia hernia de disc fără stenoză a canalului vertebral.

Arca Life îți oferă o procedură unică în România pentru tratarea herniei de disc. Și astfel, această procedură are avantaje net superioare în comparație cu operațiile clasice. Endoscopia spinală de disc nu provoacă distrugerea țesuturilor moi și se folosește o incizie de 8 milimetri, astfel cicatricea se va vindeca în foarte scurt timp, iar sângerarea va fi minimă. Această intervenție chirurgicală nu provoacă instabilitate, iar astfel permite pacientului o recuperare foarte rapidă în combinație cu păstrarea mobilității coloanei vertebrale.

Arca Life îți oferă o intervenție unică în România, minim invazivă, cu o vindecare foarte rapidă. Pune sănătatea organismului tău pe primul loc și vino la clinica medicală Arca Life.

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota