Endoscopia spinala: care este durata interventiei si cand vei afla rezultatele
Endoscopia spinală: de ce este alegerea potrivită? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!
Tehnologiile chirurgicale tradiționale au jucat un rol important în tratarea herniei de disc o lungă perioadă de timp. Chiar dacă utilitatea acestor tehnici nu poate fi contestată, nu putem omite că ele sunt cele care au adus, în anumite cazuri, o serie de consecințe negative. Timpul prelungit de vindecare, deteriorarea musculaturii de la nivelul coloanei vertebrale sunt doar câteva dintre efectele mai puțin plăcute care au fost identificate în perioada în care aceste tehnici tradiționale aveau amploare.
În urma acestor constatări, specialiștii din domeniu au dezvoltat o nouă metodă de diagnosticare și de dezvoltare a planului de tratament pentru hernia de disc: endoscopia spinală. Această tehnică este una minim invazivă, neavând la bază posibilitatea unor riscuri multiple sau a apariția unor consecințe negative după finalizarea acestei proceduri.
Cum decurge endoscopia spinală?
În timpul endoscopiei spinale, medicul chirurg va realiza două incizii la nivelul coloanei vertebrale. Această informație nu trebuie să te sperie, pentru că ce este bine de știut este că aceste incizii sunt mici, mai exact, de 1-2cm. Acestea sunt realizate în locul adecvat, motiv pentru care, ai siguranța că sănătatea ta nu este pusă în pericol în niciun moment.
Cu ajutorul acestor incizii, medicul chirurg poate ajunge la zona care urmează să fie supusă intervenției, sau mai bine spus, i se permite acestuia să observe întreaga zonă, cu ajutorul camerei de înaltă rezoluție care este poziționată la capătul aparatului endoscopic. O altă informație bine de știut se referă la faptul că endoscopia spinală poate fi realizată sub anestezie, iar tipul de anestezie este ales de comun acord cu medicul specialist, în funcție de ce este mai benefic pentru tine.
Care sunt avantajele endoscopiei spinale?
Endoscopia spinală se bucură de o serie de beneficii aduse pacientului în suferință, dintre care amintim:
- Este o intervenție minim invazivă;
- Incizia este mică și fixă;
- Timpul de recuperare este record;
- Nu necesită spitalizare îndelungată;
- Rezultatul estetic este unul bun;
- Leziunile coloanei vertebrale vor fi puține;
- Durerile postoperatorii sunt reduse.
Cât durează endoscopia spinală?
Endoscopia spinală durează în jur de 5 sau 10 minute. Aceste minute sunt mai mult decât suficiente, pentru ca medicul chirurg specialist să obțină informațiile de care are nevoie despre zona care urmează să fie supusă intervenției. Din acest punct de vedere, endoscopia spinală are rolul de a aduce în evidență diagnosticul corect, în așa fel încât medicul specialist să-și facă o imagine de ansamblu despre intervenția pe care urmează să o susțină. Cu ajutorul acestei intervenții se pot identifica inclusiv posibilele complicații care pot avea loc în timpul procedurii.
Când vei afla rezultatele endoscopiei?
Durata de așteptare a rezultatelor endoscopiei spinale nu este deloc una mare. Mai mult de atât, medicul chirurg poate afla pe loc informațiile pe care îl interesează despre zona care urmează să fie supusă procedurilor chirurgicale. Acesta ți-ar putea comunica și ție concluziile pe care le-a tras în urma intervenției, chiar după ce aceasta a avut loc.
Cum te vei simți după endoscopia spinală?
Este bine de știut că endoscopia spinală este acea intervenție în urma căreia durerile vor fi reduse semnificativ. Având în vedere că leziunile la nivelul coloanei vertebrale nu sunt deloc mari, nu ar trebui să întâmpini foarte multe senzații de disconfort la nivelul respectivei zone. Dacă acest lucru se întâmplă, ține cont să-i transmiți această informație medicului chirurg care a realizat intervenția imediat ce este posibil. Acesta îți va putea explica toate stările pe care le ai, și dacă este cazul, îți va putea oferi cele mai bune recomandări în scopul tratării și vindecării optime.
Așa cum am menționat anterior, endoscopia spinală este o metodă minim invazivă și inovatoare de diagnosticare și care permite consolidarea unui plan de tratament, și dacă ai nevoie de această procedură, contactează-ne cu încredere – CLICK.