Logo
Acasa Blog Umar Artroza umarului si infiltratiile cu acid hialuronic - de ce este o forma de tratament utila?

Artroza umarului si infiltratiile cu acid hialuronic - de ce este o forma de tratament utila?

După cum bine știm, înaintarea în vârstă atrage după sine o serie de afecțiuni dificile pentru corpul uman. Coloana vertebrală, membrele inferioare, dar și membrele superioare sunt cele mai afectate zone ale corpului uman, din cauza trecerii timpului. Traumatismele îmbinate cu vârsta înaintată pot cauza afecțiuni sau boli cu simptome greu de tratat, dacă nu sunt supravegheate constant de către un medic specialist.

Artroza – una dintre afecțiunile care atacă membrele superioare

Una dintre afecțiunile care poate apărea odată cu trecerea timpului este artroza. Este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni și apare, de regulă, la persoanele de peste 60 de ani. Artroza este de mai multe tipuri și poate apărea în mai multe zone, însă mai departe vă vom oferi informații importante despre artroza umărului.

Umărul are în componența sa două articulații care pot fi afectate de artroză: acromio-claviculară și gleno-humerală. Acestea se slăbesc în timp, iar mobilitatea umărului începe să se deterioreze. În felul acesta apare artroza, iar ea este cu atât mai avansată cu cât mobilitatea este mai scăzută. Afecțiunea poate apărea la ambii umeri în același timp sau pe rând, în funcție de gradul de slăbire al articulațiilor.

Cum poate fi tratată artroza?

Până în momentul actual au luat naștere mai multe modalități prin intermediul cărora artroza poate fi tratată și astfel umărul poate fi protejat. Cu toate acestea, încă nu există o metodă prin care artroza poate fi eliminată complet din articulație, însă poate fi tratată considerabil, astfel încât pacientul să nu mai resimtă simptome, perioade îndelungate de timp.

În medicina clasică, artroza se poate trata prin intermediul exercițiilor de recuperare și a tratamentului medicamentos dacă aceasta nu se află într-un stadiu foarte avansat. Dacă stadiul este avansat, singura metodă de tratament este intervenția chirurgicală.

Din fericire pentru persoanele care se confruntă cu aceste afecțiuni, au apărut mai multe metode care fac parte din medicina modernă și care au scopul de a trata afecțiunea într-un mod neinvaziv și sigur. Un astfel de tratament este infiltrația cu acid hialuronic, un tratament care încă nu ajuns în toate clinicile din țara noastră. Spre deosebire de metodele clasice, acesta este mult mai avantajos pentru pacient și este foarte sigur în ceea ce privește rezultatele resimțite.

Iată 4 motive pentru care infiltrațiile cu acid hialuronic sunt o formă de tratament foarte utilă:

  1. Acidul hialuronic este o substanță naturală.

Acest tip de tratament este foarte sigur având în vedere faptul că folosește doar substanțe naturale care nu au cum să fie respinse sau dăunătoare pentru corp. Acidul hialuronic se regăsește deja în corpul uman în dermă, lichidul sinovial și în umoarea vitroasă a ochiului. Asta înseamnă că este deja o substanță agreată de corp care nu poate decât să aducă un surplus de substanță benefică prin infiltrare.

  1. Infiltrațiile cu acid hialuronic presupun o procedură simplă.

Dacă vă este teamă de dureri sau perioade de recuperare trebuie să știți că tratamentul acesta nu presupune nici durere în timpul sesiunilor de infiltrații, nici perioade de recuperare. Procedura este foarte simplă și se realizează în aproximativ 15 minute. Singurul disconfort simțit apare la injectarea acidului, însă procedura se poate face și cu anestezie locală. După injectare, este recomandată mișcarea periodică a zonei afectate pentru ca lichidul să poată pătrunde în întreaga articulație.

  1. Rezultatele sunt resimțite rapid.

Încă de la prima doză de acid hialuronic, pacientul începe să simtă îmbunătățiri. Deoarece inflamația este redusă, durerile încep să se diminueze până la dispariție, iar mobilitatea zonei afectate începe să fie recăpătată. După prima doză, pacientul nu va mai simți nevoia să ia medicamente și astfel le va putea elimina din rutina zilnică.

  1. Degradarea articulației este stopată.

Acidul hialuronic are capacitatea de a opri degradarea articulației. Acest aspect este foarte important având în vedere faptul că o articulație extrem de degradată nu va mai putea să se recupereze în timp. Cu ajutorul infiltrațiilor cu acid hialuronic, articulația începe să se recupereze devenind mai puternică. În felul acesta, pacientul își poate ține articulația departe de intervențiile chirurgicale.

Infiltrațiile cu acid hialuronic se pot realiza numai sub îndrumarea unui medic specialist și după ce este stabilit diagnosticul corect. Sunt niște proceduri minim invazive, dar care dau rezultate foarte bune pacienților care suferă de afecțiuni de acest tip. Desigur, rezultatele depind foarte mult de stadiul afecțiunii. Este posibil ca stadiile avansate ale afecțiunii să nu poată fi tratate doar prin această metodă.

 

 

 

 

 

 

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota