Logo
Acasa Blog Endoscopia fasceitei plantare, de ce este sigura?

Endoscopia fasceitei plantare, de ce este sigura?

Cum se manifestă fasceita plantară? Care sunt simptomele și de ce endoscopia este o formă sigură de tratament pentru această afecțiune? Iată mai multe informații!

Fasceita plantară este o afecțiune care apare la nivelul piciorului, mai exact pe talpă, și apare datorită imflamării țesutului care străbate talpa piciorului. Această bandă poartă denumirea de fascie plantară, iar rolul ei este de a face o legătură între călcâi și degetele piciorului.

În momentul în care fascia este afectată, deplasarea persoanei începe să devină greoaie și apar senzații de durere care se localizează în zona călcâiului. În acest fel, afecțiunea se poate agrava dacă piciorul este solicitat în continuare, iar simptomele se pot înrăutăți.

Se poate trata fasceita plantară?

Răspunsul la această întrebare este categoric DA. Cu siguranță se poate trata, și totul depinde de gravitatea situației. La fel ca multe alte afecțiuni, fasceita se poate trata pe cale chirurgicală sau nechirurgicală, în funcție de cum se manifestă durerile.

De regulă, tratarea acestei afecțiuni se realizează pe cale nechirurgicală, pentru a se putea observa modul de reacție al afecțiunii și eventualele îmbunătățiri sau înrăutățiri ale stării de sănătate a pacientului. În funcție de modul în care durerea răspunde la tratament nechirurgical, se decide dacă pacientul va fi supus și unui tratament chirurgical sau nu.

Tratamentul nechirurgical presupune câteva modalități simple de a diminua durerea, iar acestea pot fi:

  • Adoptarea unei perioade de repaus pentru ca piciorul să nu mai fie solicitat;
  • Administrarea unor medicamente antiinflamatoare pentru calmarea durerii resimțite;
  • Masarea zonei afectate;
  • Realizarea unor sesiuni de exerciții specifice pentru zona afectată.

Pentru aceste tipuri de afecțiuni se optează pentru tratament chirurgical doar în cazul în care tratamentul nechirurgical nu dă rezultate. În cazul în care un pacient are nevoie de intervenție chirurgicală, acesta poate opta pentru tehnica numită endoscopie, fiind cea mai nouă metodă de tratare a fasceitei plantare. În cadrul clinicii Arcalife din București poți beneficia de cea mai nouă tehnologie pentru astfel de intervenții chirurgicale, și te poți bucura din nou de un picior sănătos și puternic dacă optezi pentru intervenția numită fasciotomie plantară endoscopică.

De ce să optezi pentru tratamentul chirurgical endoscopic?

Endoscopia este cea mai nouă modalitate prin care afecțiunile pot fi tratate fără să existe prea multe riscuri. Aceasta se poate adopta și pentru tratarea fasceitei plantare, fiind o procedură foarte sigură și în același timp, minim-invazivă.

Endoscopia este diferită de toate celelalte metode clasice, fiind caracterizată de inciziile mici pe care le realizează. În cazul fasceitei, se realizează două incizii de maxim 5 mm prin care se va introduce o cameră pentru mărirea zonei afectate, dar și un instrument care are rolul de a elibera fascia. În felul acesta fascia este eliberată rapid, fără să fie resimțită durere, iar incizia va fi închisă cu ajutorul firelor de sutură care se suprimă după 14 zile.

Endoscopia nu prezintă riscuri și este rapidă. Pacientul nu trebuie să fie spitalizat mai mult de 24 ore și va purta pansament peste suturi aproximativ 3-4 zile. După această intervenție, pacientul va avea nevoie de o perioadă scurtă de recuperare, iar piciorul nu va fi imobilizat, însă nu se recomandă pășirea îndelungată pe piciorul supus intervenției.

Mobilitatea piciorului nu va fi afectată dacă este aleasă această metodă de tratament, iar timpul de recuperare va fi mult mai mic decât în cazul tuturor metodelor clasice. Rezultatele după intervenție vor fi observate foarte rapid și piciorul va scăpa de durere în perioada imediat următoare după operație.

Dacă te confrunți cu o astfel de afecțiune, nu ezita să începi cu tratamentul nechirurgical, pentru a vedea dacă apar rezultate pe parcurs sau nu. Dacă după aproximativ 12 luni nu este simțită vreo remediere a situației, atunci poți merge la un medic specialist pentru a opta pentru o intervenție chirurgicală pe cale endoscopică.

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota