Logo
Acasa Blog Genunchi Endoscopia: care sunt principalele contraindicatii inainte de aceasta interventie

Endoscopia: care sunt principalele contraindicatii inainte de aceasta interventie

Endoscopia: care sunt contraindicațiile de care trebuie să ții cont? Iată mai multe informații de interes!

În cadrul clinicii Arca Life, se realizează intervenții de ultimă generație, cum este endoscopia spinală, de canal carpian și a fasciei plantare. Pentru toate acestea se folosește o aparatură modernă ce oferă beneficii inegalabile. 

Înainte de a face o intervenție de acest fel este indicat să țineți cont de câteva aspecte principale, care favorizează reușita acestor intervenții. În caz contrar, poat apărea diverse probleme care vă pot pune chiar viața în pericol.

În ceea ce privește tratamentul cronic anticoagulant, acesta trebuie să fie întrerupt cu câteva zile înainte de intervenție. Medicația specifică în acest sens este aspirina, aspenter, trombex, trombostop sau altele, care se reiau doar după operație. Ca și regulă generală, aspirina sau orice derivat al aspirinei trebuie întrerupt cu 7 zile înaintea intervenției.

Decizia este luată de medic pentru fiecare pacient în parte în funcție de situația dată. În mod cert operația nu se poate realiza în condiții de siguranță sub aceste tratamente, de aceea va fi amânată, în cazul în care nu se ține cont de specificațiile primite.

Operațiile se fac sub anestezie, pentru ca pacienții să nu simtă senzația de durere. Anestezia se poate administra în diverse feluri, în unele situații pentru a acționa la nivel general, alteori doar la nivelul anumitor părți din corp. Medicul va decide dacă este nevoie de o anestezie regională sau totală, pentru combaterea durerilor din timpul intervenției chirurgicale.

Pregătiri înainte de anestezie

Înainte de operație trebuie luate anumite măsuri pentru a preveni orice fel de complicații legate de anestezii.

Pacientul trebuie să renunțe parțial sau total la fumat cu câteva săptămâni înainte de o operație. Cu cât renunță mai devreme cu atât este mai bine, deoarece fumatul reduce cantitatea de oxigen din sânge și crește riscul apariției problemelor respiratorii.

Pacientul care suferă de obezitate prezintă un risc crescut atât din punct de vedere anestezic, cât și chirurgical. În aceste situații este indicată reducerea greutății pentru a împiedica apariția problemelor.

Pacientul care suferă de boli cronice sau alte probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, astmul bronșic sau bronșită, boli cardiace sau tensiune trebuie să facă o consultație amănunțită înainte de intervenție. Medicul trebuie să evalueze starea generală de sănătate a pacienților înainte de a face operația de endoscopie. Acesta trebuie informat cu privire la orice medicament pe care îl ia în mod obișnuit, inclusiv suplimente alimentare sau extracte din plante și la orice fel de alergii.

Înainte de operație cu câteva ore nu se consumă mâncare sau băuturi, nici măcar apă. Este foarte important că pacienții să urmeze aceste recomandări, deoarece dacă există alimente sau lichide în stomac acestea pot reflua în timpul anesteziei. În cele din urmă, pot ajunge în plămâni, provocând leziuni grave astfel că poate interveni chiar și decesul pacientului.

În ceea ce privește medicamentația curentă, pacienții trebuie să o urmeze întocmai chiar și în ziua operației, dacă aceasta nu prezintă nici un fel de riscuri.

Prin urmare, înainte de a se face o anestezie, medicii discută cu pacienții despre tehnicile care pot fi utilizate pentru fiecare caz în parte. Alegerea tipului de anestezie se face în funcție de gravitatea operației și riscurile pe care le prezintă.

Înainte de orice intervenție chirurgicală trebuie luate în considerare atât beneficiile, cât și riscurile ce pot să apară. În acest fel se poate face cea mai bună alegere pentru pacienți.

Medicii specialiști nu vor face nici o operație înainte că pacienții să fie foarte bine informați în legătură cu ceea ce va urma. În funcție de planul anestezic pe care pacienții îl aprobă se va trece la pasul următor. Consimțământul pacientului este cel care stă la baza derulării operației în sine.

Medicii Arca Life înțeleg foarte bine importanța de a avea pacienți bine informați, însă și pacienții trebuie să conștientizeze faptul că în cazul nerespectării indicațiilor, pot apărea probleme grave, care îi poate costa chiar viața.

 

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota