Logo
Acasa Blog Despre tratamentul gonartrozei cu Dr. Jawad

Despre tratamentul gonartrozei cu Dr. Jawad

 
Interviu despre tratamentul gonatrozei cu Dr Jawad Latif, medic specialist chirurgie ortopedica. 
preluare din Revista Lumea Medicala
REPORTER: Sunteti doctor chirurg specialist in ortopedie la clinica de chirurgie Arcalife, una dintre cele mai cunoscute clinici private din Bucuresti. Ce ne puteti spune despre gonartroza, cum se manifesta aceasta afectiune?

DR. JAWAD: Gonartroza este o afectiune degenerativa caracterizata prin degradarea articulatiei, inclusiv a cartilajului articular si a osului subiacent. Se manifesta prin dureri la nivelul genunchiului care dau senzatia de arsura sau intepatura (apare chiar si in repaus), tumefactia genunchiului, modificarea temperaturii cutanate, aparitia trepidatiilor si altele
.


REPORTER: Cand apare si care sunt cauzele acestei boli?

​DR. JAWAD: Boala apare in general la persoanele trecute de 45 -50 ani si este influentata de varsta si de alti factori (obezitate, diabet zaharat, tulburari hormonale, boli neuromusculare, traumatisme fizice, accidente si sarcina).

REPORTER: Ce metode moderne de tratament exista si unde pot fi accesate?

​DR. JAWAD: Pana nu demult se credea ca regenerarea tesuturilor si oprirea evolutiei gonartrozei este o utopie. La ora actual, metodele moderne pentru cei care au gonartroza in primele 3 stadii si care dau rezultate excelente sunt: tratamentele de ozonoterapie asociate cu aminoacizii si injectarile acidului hialuronic intraarticular . Aceste metode avansate de tratare sunt disponibile in multe din clinicile de renume din SUA sau UE. In Romania, singura clinica care trateaza pacientii cu aceste tehnici de ultima ora este Arcalife Bucuresti. 

REPORTERCe recomandati persoanelor care au un inceput de gonartroza?

​DR. JAWAD: Daca ati fost diagnosticati cu aceasta boala degenerativa si evolutiva, ar trebui sa urmati cat se poate de repede tratamente eficiente care opresc evolutia acesteia, respectiv cele prezentate mai sus.

REPORTERCe recomandati persoanelor cu afectiuni grave?

​DR. JAWAD: Exista o singura solutie de tratament pentru cei care au gonartroza in stadii avansate, si anume cea de artroplastie totala sau partiala (unicompartimentala) a genunchiului (protezarea cu material compatibil cu organismal uman), daca parametrii medicali le permite efectuarea interventiei chirurgicale. Daca nu sunt conditii pentru interventia de artroplastie, atunci le recomand ozonoterapie.

REPORTERCare sunt avantajele Ozonoterapiei in tratarea gonartrozei?

​DR. JAWAD: Ozonoterapia este un tratament complementar care duce la oprirea evolutiei bolii si la regenerarea tesutului afectat (os, cartilaj, sinoviale), aceasta determinand mobilitatea mai buna a articulatiei afectate. Efectul ozonoterapiei se manifesta prin: imbunatatirea circulatiei locale, stimularea celulelor stem, stimularea factorilor de crestere care duc la regenerarea tesutului, efect bacteriacid foarte puternic, efect miorelaxant care determina o mobilitate mai buna. In clinica Arcalife, ozonoterapia asociata cu injectarea acidului hialuronic a dat si da in continuare rezultate excelente.

De asemenea, rezultate excelente se obtin si in cazul discopatiilor cervicale si lombare, leziunilor ligamentelor articulare si tendinitei.
, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota