Logo
Acasa Blog Genunchi Bursita de rotula: semne si forme de tratament

Bursita de rotula: semne si forme de tratament

Bursita de rotulă: cum recunoști această afecțiune? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Bursita de rotulă apare în apropierea articulației genunchiului, sub forma unei inflamații. Bursa este acel sac cu lichid ce acționează ca o pernă între os și piele, iar când aceasta este inflamată apare durerea. Bursita poate fi cauzată de traume mici și frecvente sau de o traumă mai gravă. Persoanele predispuse la această afecțiune sunt cele care stau în genunchi foarte mult sau cele care suferă de artroză.

Dacă aveți probleme de mobilitate puteți apela cu încredere la medicii Arca Life pentru a va recâștiga sănătatea. Iată cum va dați seama care sunt semnele ce arată că suferiți de bursită și care sunt formele de tratament posibile.

Bursită de rotulă provoacă durere pe partea interioară a genunchiului, sub articulație. Dacă simțiți senzația de durere atunci când vă îndoiți sau îndreptați piciorul înseamnă că aveți bursa inflamată.

Simptomele burșitei genunchiului:

  • Umflarea zonei de deasupra sau dedesubtul genunchiului.
  • Mișcarea limitată de flexare a genunchiului.
  • Apariția înroșelii în zona bursei.
  • Apariția durerii în zona genunchiului.

Bursa se umflă în interior, nu în articulația genunchiului. În termeni populari această inflamație poartă denumirea greșită de "apă la genunchi", pentru că există o diferență foarte mare între acumularea de lichide în interiorul bursei și în articulația genunchiului burșitei se agravează prin ingenunchiere, ghemuire sau îndoire repetată, dar se pot ameliora prin repaos.

Tratamentele pentru burșita genunchiului

Tratamentele pot fi chirurgicale, non-chirurgicale și se pot aplica alte proceduri ajutătoare care au ca scop ameliorarea simptomelor și vindecarea afecțiunii.

Tratamentele non- chirurgicale sunt :

  • Medicamentos – administrarea antibioticelor ce facilitează vindecarea
  • Orteze – amortizoarele pentru pantofi ajută la absorbția șocului la nivelul genunchiului.
  • Proteză - purtarea unei proteze poate atenua durerea și menține stabilitatea genunchiului.
  • Kinetoterapie - kinetoterapeutul va întocmi un plan de exerciții ce se pliază perfect necesităților pacienților pentru a îmbunătăți rezistența și flexibilitatea genunchiului.
  • Injecție cu steroizi – injecțiile cu corticosteroizi pot înlătura simptomele chiar și pentru câteva luni.
  • Fizioterapie – cu ajutorul fizioterapiei se reduce durerea și inflamația, se întăresc mușchii genunchiului și se îmbunătățește echilibrul.

Alte proceduri pentru tratarea bursitei genunchiului și pentru reducerea inflamațiilor sunt :

  • Odihna
  • Aplicarea de gheață
  • Aplicarea de căldură
  • Comprese cu apă rece
  • Folosirea unui bandaj elastic pentru a reduce umflarea
  • Susținerea genunchiului pe perne pentru a-l menține ridicat și a beneficia de confort
  • Folosirea plasturilor cu lidocaină, un anestezic local, ce întrerupe semnalele de durere trimise către creier.

Intervenția chirurgicală

Dacă nici una din aceste proceduri nu funcționează în mod benefic pentru dumneavoastră, atunci este indicat să faceți o operație la genunchi. Pentru a se stabili diagnosticul clar, este recomandată intervenția artroscopică, procedură medicală de care fiecare pacient aflat în suferință poate beneficia în cadrul clinicii medicale Arca Life.

Intervenția chirurgicală implică uneori îndepărtarea completă a bursei, iar alteori este suficientă scurgerea lichidului din bursă (incizie și drenaj) pentru îndepărtarea afecțiunii. Totul depinde de fiecare caz în parte, iar medicul îndrumă pacienții să facă procedura care li se potrivește cel mai bine pentru  a scăpa de durere.

Medicul specialist poate elimina bursa artroscopic, prin intermediul unei mici incizii. Este vorba despre o procedură minim invazivă, iar recuperarea este mult mai rapidă față de alte cazuri.

Intervenția chirurgicală necesită internare de o singură zi. În timpul operației nu se resimte durere, iar complicațiile sunt aproape neexistente. Înainte de a face artroscopie la genunchi este necesar ca pacienții să fie supuși unor investigații, precum artroscopia de genunchi, pentru ca medicul specialist să aibă toate informațiile necesare pentru efectuarea intervenției. În timpul artroscopiei se verifică amănunțit articulațiile pentru a vedea care este starea acestora, iar dacă se descoperă și alte probleme, se rezolvă imediat prin această intervenție.

Dacă nu trebuie eliminată bursa atunci aspirația - scurgerea lichidului este suficientă pentru tratarea afecțiunii. Această procedura calmează durerea și îmbunătățește gradul de mișcare a articulatiei genunchiului. Medicul specialist va folosi un ac pentru a extrage lichidul, procedura este nedureroasă, iar timp de două zile după aspirație nu este indicat să faceți activitate intensă. Țineți cont de aceste indicații și tratați-le cu maximă atenție pentru a scăpa de durere cât mai repede și a vă putea bucura din plin de mobilitate.

 

 

 

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota