Logo
Acasa Blog Genunchi Bursita - de ce sa optezi pentru infiltratiile cu ozon?

Bursita - de ce sa optezi pentru infiltratiile cu ozon?

Corpul uman se confruntă de-a lungul timpului cu o serie numeroasă de afecțiuni. Multe dintre acestea sunt dificil de tratat, iar din acest motiv sunt cronice sau acute, iar altele se pot trata chiar și prin simple perioade de repaus. Foarte multe afecțiuni apar din cauza suprasolicitării corpului, moment în care oasele, articulațiile, tendoanele sau mușchii cedează. Unele dintre cele mai afectate zone în cazul acesta sunt membrele superioare, membrele inferioare și coloana vertebrală.

Ce este bursita?

Bursita este o afecțiune des întâlnită care apare din cauza inflamării unei structuri care poartă denumirea de bursă. Bursa este un săculeț care conține un lichid ce are rolul de a face posibilă mișcarea și se situează la nivelul articulațiilor. De regulă, bursita apare în zonele de flexie-extensie cum ar fi genunchii sau coatele, dar poate apărea și în zona umerilor, călcâielor sau șoldului. Bursita este cronică sau acută, iar apariția ei limitează capacitatea de mișcare.

Care sunt cauzele care favorizează apariția bursitei?

Principalele situații care favorizează apariția acestei afecțiuni sunt leziunile sau traumele suferite la nivelul burselor seroase. Bursele seroase sunt niște mici pernuțe care conțin lichid și se află poziționate în zonele unde există frecare. Odată deteriorate, acestea conduc către bursită în stadiu incipient. De asemenea, infecțiile care pot apărea la nivelul burselor seroase pot conduce către bursită dacă nu sunt tratate în timp util.

Cauzele concrete care conduc la apariția bursitei sunt:

 • Activitățile sportive intense;
 • Suprasolicitarea continuă a unei anumite zone;
 • Loviturile puternice la nivelul articulațiilor;
 • Postura incorectă în picioare sau pe scaun perioade îndelungate de timp;
 • Efortul fizic realizat fără încălzire corespunzătoare;
 • Infecțiile bacteriene sau sangvine.

Pe lângă aceste cauze, există și câțiva factori de risc importanți care conduc la apariția bursitei și pe care nu ar trebui să îi scăpăm din vedere. Cei mai importanți dintre aceștia sunt:

 • Înaintarea în vârstă;
 • Apariția bolilor, precum diabetul, artrita sau guta;
 • Stilul de viață sedentar;
 • Stilul de viață extrem de solicitant.

De ce infiltrațiile cu ozon sunt o metodă de tratament bună?

Bursita este o afecțiune care se tratează și care se poate vindeca. În funcție de gravitatea afecțiunii, planul de tratament este diferit. În unele cazuri, bursita poate dispărea doar cu sesiuni de odihnă și tratament antiinflamator, iar în alte situații unde afecțiunea are un stadiu mai avansat este necesară o perioadă mai lungă și mai specifică de tratament.

Bursita poate fi tratată foarte simplu prin intermediul ozonoterapiei. Ozonoterapia este una dintre cele mai benefice metode pentru afecțiunile care apar la nivel ortopedic și presupune infiltrații periodice cu ozon. Ozonoterapia prezintă foarte multe avantaje mai ales pentru tratarea afecțiunilor de ordin ortopedic, iar tocmai din acest motiv este o alegere bună atunci când este vorba de tratament.

Iată câteva motive pentru care trebuie să optezi pentru infiltrațiile cu ozon dacă te confrunți cu această afecțiune:

 • Este o intervenție minim invazivă;
 • Regenerează țesuturile afectate pe cale naturală;
 • Înlături toxinele acumulate în zonele afectate;
 • Reduce considerabil durerea și inflamația;
 • Contribuie la îmbunătățirea circulației sangvine;
 • Crește mobilitatea articulațiilor;
 • Tratamentul este lipsit de durere;
 • Ajută la recuperarea rapidă a mobilității articulației.

Bursita poate fi tratată pe mai multe căi, însă metoda de tratament este aleasă în funcție de stadiul în care se află afecțiunea. Infiltrațiile cu ozon sunt unele dintre cele mai benefice metode pentru afecțiunile de acest tip și se realizează sub îndrumarea și supravegherea unui medic specialist. Dacă vă confruntați cu o astfel de afecțiune sau cu dureri la nivelul articulațiilor, este indicat să mergeți la un medic specialist pentru obținerea unui diagnostic și a unui plan de tratament. Afecțiunile descoperite la timp pot fi tratate mai rapid și mai ușor și implicit, zona afectată se recuperează mult mai repede.

 

 

 

 

, , , ,

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota